2018-08-25 564 浏览
Starbucks好多时都会系business/study group既聚脚点,当然apm呢间都唔会例外,而呢间starbucks都有d不明文既规定😂今次黎叫左个cheese & ham croissant 同埋matcha latte,matcha latte唔洗多讲,我谂一向系starbucks既top 3,而我自己本身好钟意食croissant,starbucks既croissant系会焗热番比客人,大大块cheese溶左落去你都咪话唔正!,谂住揾位之际,行晒成间铺,铺头由面向chasier分为左中右三区,估计右区既小圆桌系多数用黎商业用既,而左边呢,就可能系倾小小business野,或者系朋友chitchat~而我今日就落到中间既长枱区,呢个位似bar枱,好多人都会拎电脑出黎,温书,写report or something,而我都唔例外,食完个lunch,就系到继续我既电脑工作