2023-09-14
💛.【长沙湾撑港队宠物友善餐厅 — Contrast】.由2020年开张开始,就成为长沙湾必去嘅打卡餐厅,经过荔枝角、长沙湾,都要去Contrast到食返一餐,加上佢哋不定时会出新食品🍮.🦑 墨鱼汁阔条面伴蟹籽 $88由2020开业以嚟第一次试佢哋嘅墨鱼汁面,真系好好食😋 入面相信仲加咗啲洋葱,食紧面同时有啲爽口嘅嘢食咬🤣.🍑 水蜜桃慕丝蛋糕 $52呢件cake系佢哋最近嘅新品,好钟意佢嘅饼底,成件慕丝蛋糕唔会太甜太creamy,好适合我呢啲唔钟意食太油腻嘅蛋糕嘅人士🤣.🍸 Peach Perfect Soda $50平时都系饮开咖啡多,见呢杯叫到自己“Perfect”嘅peach soda,就嗌一杯试下,点知出嚟嘅味好特别,咸咸地,又有梳打嘅泡泡🫧 系夏天有种消暑解渴嘅感觉😌.☕️ Latte $40简单一杯latte,如果要转oat milk要加+$5,所以穷L嘅我都系饮返original,不过钟意佢哋拉花🥰.Contrast 系一间petfriendly 又撑香港嘅cafe,嘢食嘢饮好味之余,佢哋嘅员工仲好好人添🫶🏻 睇佢哋IG,仲会不时有唔同嘅简介会💝
【长沙湾撑港队宠物友善餐厅 — Contrast】
🦑 墨鱼汁阔条面伴蟹籽 $88