每次去完D2 place搭车番归,等车个阵都会留意下附近既餐厅,发现长沙湾都几多好野食😆 前几日放工系附近,朋友话突然好想食pizza,所以我地最后去左 𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚 𝐏𝐢𝐚𝐳𝐳𝐚食dinner! 俾大家参考下我地两个女仔食左咩啦💁🏽‍♀️我地叫左一份鸡翼同一个9” Pizza🍕➿ ‘Real Deal’ Buffalo Wings ($78) 系Menu睇到个名已经觉得好吸引,所以就即刻觉得要叫黎试下有几坚🤭 鸡翼size超大只,有8只咁多,每只都均匀地微微炸过,沾满微酸又有辣味既水牛城酱,好惹味啊!再蘸埋芝味浓烈既蓝芝士酱,系重口味少少,但真系好正😆 我地好快食完一只又一只,不过觉得如果有几条西芹中和下会更好~➿ Margherita 9” ($128)试下一间Pizza铺既pizza功力如何,当然要试下最基本既款先,朋友拣左Margherita! 果然冇令我地失望,简单几款材料既配搭,味道已经好够,两款既芝士Mozarealla同水牛芝士都不可或缺🧀 而罗勒系灵魂,加埋一齐食,味道又多左个层次!Pizza底薄脆,两个女仔一边倾计,一边食野,轻轻松松咁ko左成个pizza,饱腹感岩岩好
俾大家参考下我地两个女仔食左咩啦💁🏽‍♀️
我地叫左一份鸡翼同一个9” Pizza🍕

➿ Margherita 9” ($128)
试下一间Pizza铺既pizza功力如何,当然要试下最基本既款先,朋友拣左Margherita! 果然冇令我地失望,简单几款材料既配搭,味道已经好够,两款既芝士Mozarealla同水牛芝士都不可或缺🧀 而罗勒系灵魂,加埋一齐食,味道又多左个层次!Pizza底薄脆,两个女仔一边倾计,一边食野,轻轻松松咁ko左成个pizza,饱腹感岩岩好!

整体黎讲💁🏽‍♀️
呢度环境几阔落,食物即叫即做,但等候时间又唔会长,质素又唔错,去开呢头又想pizza,就试下Pizza Piazza啦!🍕🍕🍕