2023-03-23 169 浏览
招牌海南鸡饭 – 鸡肉非常嫩滑,啖啖肉,汁又够,绝对唔系干柴鸡肉, 油饭上抬香气扑鼻,粒粒分明,出色呀! 唯独跟餐既3款酱料, 甜豉油, 酸辣酱同姜蓉水准只系一般, 食到后期我放弃左佢地, 直接食鸡肉仲好, 我觉得D酱浪费了甘好味既海南鸡同油饭了.星洲叻沙掺掺 – 汤底够浓郁, 好香好重椰香, 辣度系零. 配菜方面,正常水准无咩惊喜,只虾尚算弹牙唔系雪左好耐既霉肉, 鱼旦,豆卜,芽菜就无咩特别.娘惹咖喱炸鸡配椰浆饭 – 只炸鸡脾好夸张呀, 就快大过只碟, 外皮劲香脆, 切开仲有好多肉汁JUICY呀!! 但食左大半只都食唔出有咖喱味, 系唔系娘惹咖喱味道唔同D? 呢个真系唔理解. 个椰浆饭又系好香, 初初见佢绿色好得意仲以为纯粹视觉效果, 原来味道都唔错, 有椰香,再加埋香辣汁捞埋一齐食, 好开胃,直头系堵饭小偷.美绿恐龙 – 好大杯, 好好饮,夹埋其他星马美食, 成件事好夹. 唔错!总结: 整体食物唔错,但如果一心抱著人气新加坡菜既光环黎试, 就好似普通左少少喇.

招牌海南鸡饭
娘惹咖喱炸鸡配椰浆饭