2022-12-08 282 浏览
我呢个大乡里,黎过咁多次长洲,我一直都唔知道原来呢间卖红豆饼同埋寿司既铺头咁出名🫢都系男朋友同我讲,我先至第一次黎试😅店主应该系日本人?! 我听到佢同我哋讲”ありがとうございます” 😳 好彩听得明,即刻覆番句”どういたしまして”🫢原味红豆饼 ($10)本身听男朋友讲到好好食,我都有d期待。但当我拎上手果下feel唔到个饼既温度就知赖嘢😅 个外皮唔算厚,不过无左果种岩岩烤起热辣辣微脆既感觉,反而系摊冻咗都导致外皮有少少偏软身,单系呢样已经扣好多分… 不过红豆馅都几足料,红豆蓉几绵密,豆香味唔错又唔会好甜。虽然以宜家呢个物价黎讲,一件红豆饼卖$10唔算贵,但系我应该未必会食第二次😅

原味红豆饼 ($10)
红豆饼
红豆饼