2021-12-20 388 浏览
好耐冇去长洲,所以约埋好姐妹去行街同食下嘢!每次去长洲都不停食,不停打卡,今次除左狂扫街边小食,我地仲去左食海鲜!原因系价钱好吸引!餐厅位置喺海旁道街头嘅新潮发海鲜菜馆,海鲜套餐价钱就睇你拣几多道菜,我地一行4个人决定食足8道菜$648仲唔收加一!性价比极高!🥘小炒类🥘- 姜葱炒蟹,豉椒炒蚬- 最惊喜系姜葱炒蟹,份量大约有两只,蟹肉鲜甜劲好味!炒蚬就系细蚬但份量都唔少又冇乜沙,推介! 🦐蒸海鲜类🦐- 蒜蓉开边蒸虾、蒜蓉粉丝蒸扇贝 – 海鲜够新鲜,虾肉爽口弹牙,扇贝蒜蓉味够浓够多粉丝!唔错!🍢炸物类🍢-椒盐鲜鱿,椒盐九肚鱼-  炸物好出色,两款都炸至金黄色,鲜鱿外脆内软,九肚鱼咬落松化,鱼肉入口即溶!太美味! 🍲小菜类🍲- 粟米斑块,生炒排骨 – 估唔到连小菜都咁鬼好味!本想叫蒸蛋,但亚姐推介粟米斑块,果然好好味!热辣辣嘅粟米汁包住炸到卜卜脆嘅斑块 ,送饭一流!仲有菠萝生炒排骨都好入味!成个餐除左抵食,跟套餐仲有汤同菜附送!每碟份量都适中而且好味!白饭 $10碗🥣店员亚姐们好有礼貌!下次再来!

• 生炒排骨
  • 粟米斑块