2022-09-27
嚟到长洲呢个美食天堂,以前来长洲玩净系识食大鱼旦,而家长洲开咗好多新式小店,今次就来试呢间IG很红排队名店是蛋,话说佢任何时间都系大排长龙一位难求,今次试吓佢系咪坚料先!店面空间不大只有八至十二张枱左右,店员服务态度好好,会主动介绍推介菜式,亦破例俾我哋带猫猫进入店舖,亦细心讲解每道菜式嘅做法同特别之处,赞!👍松露是单炒配薯饼 $60松露味唔算好突出,加咗盐食好食好多,反而煎薯饼有惊喜,薯饼嘅做法系将薯条压碎成饼一样,表面煎到金黄香脆,价钱不贵可以一试真卡邦尼意粉 $80店员话个卡邦尼汁冇落过白汁去调剂,只系用蛋黄汁去制作,所以食落口个蛋味非常浓厚,但系个意粉冇咩味,味道比较单一就只系有蛋味,烟肉个咸香味几好食!系个意粉煮得唔系咁好似用水烚既意粉嘅感觉,但系系几有创意既,可以一试但唔好抱有太大期望😋😂焦糖炖蛋几有惊喜!炖蛋好滑溜配上焦糖脆脆,香滑细腻,夏天食一流!整体来讲呢间《是旦》既餐厅创意满分,价钱亦不贵,嚟到长洲唔想成日食大鱼旦都可以嚟试吓!不过就要早少少打嚟book位或者早啲嚟排队,因为佢真系几full下,我哋𠮶日星期六5:30都排咗半个钟先入到去,晚上七点佢已经截龙唔俾人入😂
松露是蛋炒配煎薯饼
松露是单炒配薯饼 $60
真卡邦尼意粉
真卡邦尼意粉 $80
是焦糖炖蛋
整体来讲呢间《是旦》既餐厅创意满分,价钱亦不贵,嚟到长洲唔想成日食大鱼旦都可以嚟试吓!不过就要早少少打嚟book位或者早啲嚟排队,因为佢真系几full下,我哋𠮶日星期六5:30都排咗半个钟先入到去,晚上七点佢已经截龙唔俾人入😂😅