2022-05-18
长沙湾好有人气车仔面✨平日六点几门口已经有街坊等紧外卖,呢个钟数尚未到达晚市高峰时段,所以唔使等位~同一般嘅车仔面舖头一样,提供张纸仔比你自己圈想食啲乜,上菜需时要等候一阵~米粉+ 猪扒+鱿鱼+沙嗲汁呢度嘅米粉偏淋,鱿鱼系玻璃鱿鱼,所以系完全索唔到汤底嘅味😅猪扒一如既往咁好食,次次食都唔会令人失望,肉质嫩滑,冇落到松肉粉所以食到肉系一丝丝咁,而且猪扒嘅份量都唔少,一共切开咗4块油面+韭菜饺+炸虾条+咖喱汁油面相对米粉就一定唔会有咬口好多,韭菜饺系自家制,皮比较厚亦都几烟韧,韭菜味好浓郁,调味亦都系偏重口味少少😝炸虾条份量较少,只系得一条分开咗两半,味道就正正常常咖喱汁有少少辣,个汤底好惹味柠檬咖啡 第一次饮柠啡~觉得几特别,清爽得来有点解腻咖啡带一点微酸,不过可接受豆浆正常发挥(ps: 下午茶时段会送豆浆)见好多街坊叫猪皮,应该好好食,通常多人食就一定冇死,但系由于我自己唔食猪皮嘅关系所以冇叫到~萝卜之前食过,好建议大家食,因为真系煮得好鲜甜而且冇渣鸿运车仔面 (长沙湾)长沙湾永隆街12号地下
米粉+ 猪扒+鱿鱼+沙嗲汁
呢度嘅米粉偏淋,鱿鱼系玻璃鱿鱼,所以系完全索唔到汤底嘅味😅
油面+韭菜饺+炸虾条+咖喱汁
咖喱汁有少少辣,个汤底好惹味
柠檬咖啡
第一次饮柠啡~觉得几特别,清爽得来有点解腻
咖啡带一点微酸,不过可接受
豆浆
正常发挥(ps: 下午茶时段会送豆浆)
萝卜之前食过,好建议大家食,因为真系煮得好鲜甜而且冇渣
鸿运车仔面 (长沙湾)
长沙湾永隆街12号地下