2019-04-15
今日同妈咪去旺角行街.行到六七点去揾饭食瞓拉面食上网见到有间叫做拉面来,同妈咪就去咗𠮶间食饭,入到去俾佢嘅摆设装修吸引着,佢入面嘅装修系以日本嘅屋仔为主题,墙上面都有日本嘅小玩具,其中一个位置挂咗一件日本小学生嘅冷衫,坐低之后我哋叫咗两碗拉面,一碗系白松露拉面,另一碗系人间限定,跟住叫咗两款小食,一款系日式煎饺子,另一个系日本嘅小丸子,外加两支嘢饮,一支系绿茶可乐令一支系苹果梳打。日式煎饺子,一上枱望到佢金黄色嘅外表觉得好吸引,一试入口,果然系外脆内软又够多汁,斋食饺子,又或者点黑醋食,都好好味。第二样系日式小丸子,香港人钟意食脆卜卜既小丸子,但系呢度食落口,感觉比较正宗,同日本食𠮶啲冇乜分别,日本食𠮶啲软林林,呢一个日式小丸子都软林林,加上佢啲木鱼丝,同个酱汁,配合得天衣无缝拉面方面,妈咪食白松露拉面。妈咪对拉链赞不绝口,𠮶个白松露味道10分出,我哋加咗粟米粒,木耳丝,比较特别嘅系呢度分开上,而唔系加入碗入面嘅,所以感觉都好多,分量亦好足够,至于我就食人间限定拉面,人气限定拉面有长脚蟹嘅蟹脚,另外仲会好细心咁有埋剥蟹工具,呢样系值得一既,因为佢仲有手套,唔需要话担心食完手会污糟,至于
拉面方面,妈咪食白松露拉面。妈咪对拉链赞不绝口,𠮶个白松露味道10分出,我哋加咗粟米粒,木耳丝,比较特别嘅系呢度分开上,而唔系加入碗入面嘅,所以感觉都好多,分量亦好足够,至于我就食人间限定拉面,人气限定拉面有长脚蟹嘅蟹脚,另外仲会好细心咁有埋剥蟹工具,呢样系值得一既,因为佢仲有手套,唔需要话担心食完手会污糟,至于饮品方面,饮洛口都几特别
最后我哋觉得下次可以再带屋企人嚟食,呢度嘅份量都好足够,唔会话唔饱肚,所以好推荐嚟食❤