2019-01-28
寻晚去咗香港仔食饭 见到香港仔中心四期有间新开嘅餐厅 食喇沙同海南鸡饭 好多人排队 香港人性格 - 就梗系埋去凑下热闹🙊 点知意外发现间餐厅嘅门口 竟然同时开咗间饮品店😂 (可能系同一个集团我听到店员同啲客人讲 杯嘢饮可以带入餐厅🙊)有新野又不妨试试丫 铺头喺转角位唔太起眼 但系装修几骨子 又有部自助点餐机 感觉四正 而且重点系 佢新张期间做紧买一送一优惠啊! 🤑🤑🤑 超级抵买 拣两杯饮品佢会净系收你贵啲𠮶杯嘅价钱😳 而且我觉得饮品价钱本身都唔算贵 芝士奶盖𠮶啲$25到 黑糖珍珠鲜奶𠮶啲都系$25我哋要咗杯芝士奶盖四季春茶 同埋火炙芝士黑糖珍珠鲜奶 free一杯埋单只系$25😧 平均消费$12.5😱 饮完去食谭仔可以加多两个𩠌😂芝士奶盖四季春茶一向都系我最钟意嘅芝士奶盖组合 因为四季春茶系特别清香又有茶味 少少甘味特别突出 乌龙同东方美人𠮶啲 我个人应觉同芝士奶盖冇咁衬🧐 呢到嘅四季春都几有茶香 收货收货 奶盖唔算好厚好creamy (=无咁肥?) 但都唔差 火炙芝士黑糖珍珠鲜奶 前排饮咗好多黑糖珍珠鲜奶当然有少少审美疲劳 但系呢个变奏有埋芝士系入面都几特别 都饮得出佢有芝士味 味道比
火炙芝士黑糖珍珠鲜奶 前排饮咗好多黑糖珍珠鲜奶当然有少少审美疲劳 但系呢个变奏有埋芝士系入面都几特别 都饮得出佢有芝士味 味道比普通黑糖珍珠鲜奶丰富 整体嚟讲呢个配搭都算有新鲜感得嚟又夹
btw 我事后推介左其他朋友去试 (买一送一梗系要推介!) 佢哋话蜜瓜芝芝超甜 想饮呢款但又唔钟意太甜嘅朋友就记得同店员讲清楚个甜度喇😝