2024-01-07 853 浏览
当日有事黎到北角,终于可以黎试下Bookmark左好耐既饼店喇!! 最初认识呢间饼店,系因为开心果布丁包😋 因为我实在太喜欢食开心果喇!!当日我大既概6点左右到,一入到去,发现开心果布丁包得返一个!!即刻叫店员帮我包起先😂最后,收获左一个开心果布丁包,一个开心果细千层,一个芋泥布丁包,两个菠萝皮麻糬包同一个朱古力麻糬包!一共$93🫠 买包都买左成$100,真系好不可思议😂。当日即刻返到屋企即刻食左两个布丁包先,我用焗炉仔焗左5分钟先食!首先食左我最爱既开心果先😆中间既开心果布丁酱有香浓既开心果味,完全冇令我呢个开心果迷失望呀!!😋😋然后食埋个芋泥布丁包。入面芋泥好多!! 不过我都系钟意食返成个都系布丁既布丁包!两个布丁包既皮都系比较烟韧,焗完之后就系脆脆地。但系我觉得个包皮做得麻麻地!呢个就留返第二日既早餐,菠萝包麻糬包有惊喜!上面既菠萝皮好好食😋,有菠萝皮既松脆同麻糬包既烟韧!朱古力就一般啦。最后就系呢个开心果细千层喇!之前食过其他饼店类似既款式,𠮶阵由上面下咁切开黎食,感觉麻麻地。今次试下由中间撕开黎食!入面既开心果酱好多! 差唔多去到个酥既3分之2!! 最上层既开心果粒同朱古力好

首先食左我最爱既开心果先😆
开心果布丁包

然后食埋个芋泥布丁包。
芋泥布丁包

入面芋泥好多!! 不过我都系钟意食返成个都系布丁既布丁包!
菠萝皮麻糬包

开心果细千层

入面既开心果酱好多! 差唔多去到个酥既3分之2!! 最上层既开心果粒同朱古力好好食!两个人share食就差唔多喇!唔会好腻!不过价钱真系贵左少少。

总结!唔需要专程去食,经过附近既话,都推荐开心果控去试下!如果觉得细千层太贵,开心果布丁包都系一个唔错既选择!同埋焗一焗会好味好多😆

2024-01-06
菠萝皮麻糬包