2025-01-23 193 浏览
因临时临急订餐厅,无发现原来我订的油麻地分店系无得食开心果窝夫。没办法了,将错就错都照入去吃。餐厅比较高,分了两层。我哋嚟嘅时候唔多人,可以拣坐旁边的小bar位,俯视餐厅。不过最好都拣左张小桌,吃东西比较方便。我哋系嚟食Brunch既,所以拣咗唔算好多主食: 🥢 匈牙利炖牛肉饭 比较失望,牛肉好柴同韧,酱汁少饭多。同埋无乜配菜,如果靠牛肉取胜,已经failed。😞🥢 开心果青酱慢煮温泉蛋意粉有比较有伤害,呢个开心果青酱好浓,加埋蛋变相酱汁好丰富,食一啖已满满味道,配上烟肉是不错,不过食到一半就会好漏。🥢 黑松露薯条正常发挥,我后悔无试佢皇牌巴斯克开心果蛋糕,不过真心好滞,可能满满淀粉质。☕️ 开心果鲜奶拿铁饮品来讲佢是出色,啡味内带点坚果咸香,特别!☕️ 自由桥呢个冻饮其实系由蜂蜜同云呢拿组成,偏甜,咖啡有点被盖了。其实我不是开心果控,以正常视觉看待佢嘅食物,我觉得开心果青酱意粉是惊喜。

我哋系嚟食Brunch既,所以拣咗唔算好多主食:

🥢 匈牙利炖牛肉饭

🥢 开心果青酱慢煮温泉蛋意粉

🥢 黑松露薯条

☕️ 开心果鲜奶拿铁
饮品来讲佢是出色,啡味内带点坚果咸香,特别!

☕️ 自由桥
呢个冻饮其实系由蜂蜜同云呢拿组成,偏甜,咖啡有点被盖了。

2025-01-12
午餐