2020-02-19 2073 浏览
每周年庆祝晚餐都会都蚝吧食,今年都唔例外!不过今年因为撞正新春假期,去开既大角咀分店原来已经收左炉,打去乐富又full booking ,好彩上OP 订到枱,第一次系荃湾分店食。嚟个冷盘先:鱼生如果叫双拼嘅就会平啲,我就拣咗一板海胆同埋三文鱼刺身。海胆上枱附送紫菜,口感细滑,甘甜而浓郁海水味而又鲜味,配搭有盐咸香紫菜,口感复杂!齿颊留香但美中不足有一件海胆已坏,臭左三文鱼刺身劲肥美,脂肪分布平均,鱼油甘香浓郁,鲜甜而且滑溜,入口即溶,直头咬咬下会sir落喉咙咁滑,绝无夸张。全因为你,每年都会选择过嚟蚝吧,10蚊时令生蚝我同男友最爱!不过今次啲生蚝细只啲,唔够creamy ,甘甜度都差少少,海水味依然丰富,不过稍略有少少蚝壳碎。餐牌上面写住叫啤酒味薯条,不过店员话呢个只系得个名,无啤酒味嘅,其实只系普通炸薯条,油份比较多,应该无返炸逼返d油份岀嚟。我记得大角咀系有黑松露炸薯条㗎,都系果边好食d!都系我至爱,卡邦尼意粉,不过问咗原来呢间分店系冇spaghettis只得扁意粉,因为我认为carbonara最夹始终系幼身意粉🍝味道唔错嘅,个汁好出色够结身,即系够足芝士同cream !的而且确系
嚟个冷盘先:
鱼生如果叫双拼嘅就会平啲,我就拣咗一板海胆同埋三文鱼刺身

但美中不足有一件海胆已坏,臭左

全因为你,每年都会选择过嚟蚝吧,10蚊时令生蚝

味道唔错嘅,个汁好出色够结身,即系够足芝士同cream !的而且确系好浓厚既蛋香同芝士仲有香菇味
芝士本身咸香,唔使落黑椒或者盐都够味,意粉软硬适中,口感弹牙。

咁浪漫梗系要锯扒啦,呢只特级ribeye order 左3成熟,不过上枱其实都5成熟了,肉汁依然keep到,牛味浓郁,牛肉偏瘦而过熟,肉质有点韧,不过无乜筋,个sauce 就咸咸酸酸咁,几match 几特别。

买单有八五折,因为op订枱
yeah !
2020-01-24