2018-07-30
闺蜜生日, 梗系乘机试下新嘢啦 卜左周日6点, 时间尚早, 未有太多客人, 到7点左右就开始满~装修都几有特色, 尤其一侧蓝色墙配黄铜灯好靓呀// 两个人叫左4个菜式, 2杯饮品, 1道甜品~首先上既系前菜La Causa同寿司 Spicy Hamachi,// La Causa 分为3小碗, 上头一只虾, 金黄酥脆, 下面系甜菜根蓉, 系平时比较少食既食材, 味道好夹!// Spicy Hamachi 日系寿司菜式, 沾埋中间既sauce, 真正fusion // 跟住系另一道前菜"Ki-mo-chi" Fried Chicken, 一口咬落去热辣辣, 肉汁鲜嫩, 再嚟一定ENCORE // 本身已经系口袋清单既秘鲁式烩(!?)饭 Tacu Tacu, 有各式甜椒同豆, 好味但味道稍重, 系咁饮水先食完// 店员推荐既 Earl Grey Lemonade, 口感清新, 唔系常见一大揼糖浆既mocktail// 闺蜜点的饮品, 外夹一小包WASABI豆, 好CUTE HIGHLIGHT另外仲叫左甜品OYE PAPI , 朱古力控一定啱, 因为有大大块朱古力BROWNIE, 我唔系咁
装修都几有特色, 尤其一侧蓝色墙配黄铜灯好靓呀
// 两个人叫左4个菜式, 2杯饮品, 1道甜品~
HIGHLIGHT
另外仲叫左甜品OYE PAPI , 朱古力控一定啱,
因为有大大块朱古力BROWNIE, 我唔系咁好甜, 好彩有两球椰子雪葩中和番, 啱啱好
呢道甜品无影相, 因为现场太兵荒马乱(!?)喇
之前因为闺蜜生日, 订位时注明左想系甜品度写happy birthday, 店员当日打嚟confirm booking时都有顺便确认埋闺蜜个名
我原本都只系expect简简单单写个名,
点知成班店员好有心, 捧住甜品上嚟唱生日歌, 仲有猛男店员戴面具送birthday kiss,
最后仲准备左有全部店员签名既生日卡同小礼物,
仲仲帮我同闺蜜影左张即影即有, 夹埋系张生日卡度,
feel到佢地真系好有心呀
整体嚟讲, 食物质素中上, 加上系香港少见既秘鲁菜式, 基本服务都唔错(每枱会有一位店员专责服务),
如果想试下新嘢都好值得一试呀