2013-06-24
荃湾一品分店一直多人,到访最好打电话预位,第一次到荃湾分店,好期待,准时去到后拎位穿过几个店,去到第三个铺位,地方算清洁,坐得舒服,一行十人刚刚好, 应该是最大的枱,八时多全场已爆满,平日来说算好,相信假日更多人,之前去过土瓜湾,食完成身都系鸡煲味,所以今次都好怕又成身味,但系走时没有成身味,可能通风系统比较好,本来谂住叫珍宝柠檬茶但呢间无得叫?叫左一个大鸡煲,十人都够食,鸡件够入味,叫左少辣,唔食开辣的都入到口,火锅配料劲叫,见到成枱都系食物真系好开心^_^最重要系食得晒,无浪费,叫左几样海鲜,有桶蚝,够大只,有4-6只,大蚬,第一次打边炉食大蚬,仲有扇贝,有啲薄身,又系有第一次连壳火锅,壳感觉有点不太干净,手切肥牛无失手,极力推介牛坑腩,超好味,够稔又够份量,乌冬够出色,唔系普通货色,叫左手打虾滑,墨鱼滑,最重要够新鲜,花胶,水饺,真系咩都有得食,啤酒价格合理,叫左竹庶水,是日不够冻,可能整唔切^_^仲有一提,呢到的响铃真系超好味,必点!埋单每人二百,抵食,开心的一晚
埋单每人二百,抵食,开心的一晚