餐厅: 鴻星中菜 (MOKO新世紀廣場)
资讯:

2023-05-14 243 浏览
预早同家人食母亲节餐,难得有人安排唔洗自己揾地方,准时出现就得。好多年冇行呢度,因为商场装修过,面目全非,搅咗一轮先上到嚟。印象中应该系N年前"美X皇宫"𠮶度。地方都算企理,我地人少少,就拣咗个好似样样都有嘅四人餐。闲日夜晚人唔多,目测都坐到七成人。啲嘢好快已经上晒嚟。讲下啲𩠌,龙虾冇乜肉,鲍鱼普普通通,冇鲜味(我相信系罐头货),烧鸡脆皮好食,蒸鱼ok,菜煮得唔透麻麻,炒饭甜品正路。总体食味一般la,喺旺区嘅大牌子酒楼算系咁,不过份量偏少。记得以前鸿星啲前菜小食花生有啲炸鱼仔好好食,但而家就冇咗lu,得返啲花生。

脆皮烧鸡

姜葱龙虾