就快圣诞 约咗闺蜜一齐食饭住喺旺角嘅佢介绍呢间唔讲唔知 原来名牌袋店入面有间咁靓餐厅 静静哋好舒服同埋出咗圣诞甜蜜茶宴真系好啱打卡 为咗呢个嚟食- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - --1. Matcha Pancake(Christmas Tea Set)班戟层层咁上 好似一座深绿山丘加埋丰富食材点缀 好似圣诞装饰蓝莓、草莓、红豆蓉、姜饼人仲有北海道鲜奶油同埋朱古力酱骤眼睇就系一棵圣诞树 好有气氛强调用咗八女抹茶制作而成感觉又唔似宇治抹茶咁刚烈味道系比较温和嘅清香茶味2. Hot Strawberry/Mint Chocolate(Christmas Tea Set)得呢两个味道可拣 叫咗各一试吓见到朱古力酱、又朱古力以为好甜事实唔系 饮落唔会觉得过份甜腻表面配搭两圈忌廉 仲有彩条糖霜同埋草莓/薄荷点缀 好有冬日感觉令人觉得温暖 而且又好舒服3. All Day Breakfast包有乳酪、沙律、番茄、竹炭包配牛油仲有薯饼、炒蛋、香肠、烟肉、切粒菇类炒蛋可拣其他 荷包蛋/玉子烧等等...面包都可加购升级 试佢出名泡芙不过已经有个圣诞甜
就快圣诞 约咗闺蜜一齐食饭
住喺旺角嘅佢介绍呢间
唔讲唔知 原来名牌袋店入面
有间咁靓餐厅 静静哋好舒服
同埋出咗圣诞甜蜜茶宴
真系好啱打卡 为咗呢个嚟食
班戟层层咁上 好似一座深绿山丘
加埋丰富食材点缀 好似圣诞装饰
蓝莓、草莓、红豆蓉、姜饼人
仲有北海道鲜奶油同埋朱古力酱
骤眼睇就系一棵圣诞树 好有气氛
强调用咗八女抹茶制作而成
感觉又唔似宇治抹茶咁刚烈
味道系比较温和嘅清香茶味
得呢两个味道可拣 叫咗各一试吓
见到朱古力酱、又朱古力以为好甜
事实唔系 饮落唔会觉得过份甜腻
表面配搭两圈忌廉 仲有彩条糖霜
同埋草莓/薄荷点缀 好有冬日感觉
令人觉得温暖 而且又好舒服
Hot Strawberry/Mint Chocolate
3. All Day Breakfast
包有乳酪、沙律、番茄、竹炭包配牛油
仲有薯饼、炒蛋、香肠、烟肉、切粒菇类
炒蛋可拣其他 荷包蛋/玉子烧等等...
面包都可加购升级 试佢出名泡芙
不过已经有个圣诞甜品 所以冇转
最欣赏系佢个薯饼大块 又热同埋香脆可口
(好似某大连锁煎到一样咁好食咖!!
All Day Breakfast
4. Smoked Salmon and Seafood Garlic Fettuccine
朋友一定要啲淀粉质嘅嘢食 见到有两款宽条面
一个写咗辣嘅 因为佢唔食辣 所以拣咗呢个
不过嚟到发现 呢个都有少辣 但系接受到嘅
入面好多海鲜 包括蚬肉、虾肉、鱿鱼
同埋见佢落咗唔少香草 啲面系好有蒜草香味
烟三文鱼亦都唔会好咸 啱晒唔钟意浓味嘅朋友