2018-07-22
难得放假 呢个平日既下午就同朋友约左黎太子呢间小cafe轻轻松松食个午餐 虽然已经系下午三点几 但系其实我地都系岩岩先训醒乜都无食就岀黎揾食 哈哈餐厅既装修同格调都好有少女田园风味 真系好岩闺蜜黎食个下午茶Menu流心牛角英式早餐 ($98)呢个all day breakfast好丰富 好彩我地净系叫左一个一齐share黎食 有几块大大件既烟三文鱼 牛仔肠 软滑既黑松露炒蛋 新鲜既沙津 仲有2件好邪恶既焦糖香蕉 为呢个全日早餐添一点甜度 不得不提就系个2个超松软既牛角包 咬落真系超流心西班牙黑毛猪配烤新薯粒 ($138)黑毛猪扒好厚身 咬落爽口多汁 唔会干争争 都系用木板上枱 仲附送沙律 但系同我想像中有少少岀入既系说好的薯粒变左薯条 不过对我黎讲其实都系一样 薯条好香脆香蕉拖肥批 ($52)呢个甜品用玻璃樽载住 卖相好精致 用个小匙羹一下舀落底再放入口 口感好丰富 拖肥好软滑 食得岀有粒粒既香蕉蓉 配搭得好好 整体唔太甜 岩晒我呢d本身中意食香蕉既人 真系大爱哈密瓜菠萝梳打 左 ($19)鲜果士多啤梨柠檬薄荷梳打 右 ($24)用半价嘅价钱转左两杯鲜果蓉制既梳打 好chill
Menu
流心牛角英式早餐 ($98)
流心牛角英式早餐
流心牛角英式早餐
西班牙黑毛猪配烤新薯粒 ($138)
香蕉拖肥批 ($52)
香蕉拖肥批
哈密瓜菠萝梳打 左 ($19)
鲜果士多啤梨柠檬薄荷梳打 右 ($24)
用半价嘅价钱转左两杯鲜果蓉制既梳打 好chill