呢间走木系风格嘅日式餐厅🇯🇵 Ufufu Cafe。之前去过荃湾分店都几好印象,佢啲甜品整得好靓🥰、超精致,价钱又合理。铜锣湾店更加就脚,空间感亦更大又有日光☀️,好啱约埋好姊妹Tea Time嚟Chill吓,影吓靓相📸!呢度Menu都有好几份,密密麻麻超多选择😳。有日式蛋包饭、意粉、乌冬、寿喜烧,甜品就以焦糖多士同雪糕芭菲为主🍨,超多配搭,真系要谂一阵先决定到💁🏻‍♀️!🧡 焦糖香蕉多士 $138 (转抹茶雪糕+$10)呢度嘅多士烤得好出色👍🏻,比起台式𠮶啲绝对冇咁甜;多返啲空气感,松软啲✨唔会干噌噌。卖相就当然系靓!落足生果🍓🍌,仲有唔同颜色嘅花瓣点缀🌸,整得好用心。而每份多士Set都包咗一个软雪糕,好推介要转配抹茶雪糕🍵,淡淡抹茶带牛乳香气,口感好Smooth✨✨ CP值都几高!🍓 草莓物语芭菲 $88🩷一定要嗌呢个打卡!虽然芭菲仲有劲多款选择,不过我觉得士多啤梨呢款系最少女心🥰,外型超可爱。入面摆咗好多士多啤梨,加埋3.6牛乳雪糕同忌廉🍦,唔算太甜好味呀!🍝 照烧鸡肉和风汁意粉 $98意粉整得好入味,份量都好足,不过惊喜唔大。☕️ Iced Mocha +$28☕️ Latte +$2

🧡 焦糖香蕉多士 $138 (转抹茶雪糕+$10)

🍓 草莓物语芭菲 $88🩷
一定要嗌呢个打卡!

🍝 照烧鸡肉和风汁意粉 $98
意粉整得好入味,份量都好足,不过惊喜唔大。

☕️ Iced Mocha +$28
☕️ Latte +$28

呢度好正系甜品可以转Coffee Set,+$28就可以叹埋杯靓咖啡,冷热同价,味道都OK。