2023-05-09 22 浏览
餐厅有两层,地下主打石烧,上层主打网烧,选择丰富。石烧肉嘅种类多,而且提供唔同份量比客人拣。套餐包罗宋汤,石烧肉,饭,沙律。🍲罗宋汤🍲超级足料,红萝卜、蕃茄、西芹样样齐。好香蕃茄味,味道酸酸甜甜,好开胃,好饮到想一碗接一碗。🥩封门柳牛扒🥩厚切封门柳,牛扒嫩而肉质有弹性,味道浓郁多汁💦,唔油腻,口感丰富。上枱嘅时候牛扒净系煎咗表面,锁住肉汁。我钟意食生啲,所以煎到个面焦啡色就拎咗起身,费事煎到熟晒。🥩牛肩肉🥩薄啲但系大块啲。油脂唔多不过分布平均,肉质比较扎实。朋友钟意食熟啲,就算系7成熟都唔觉鞋。如果钟意食牛嘅原汁原味,加啲盐就可以。如果钟意浓味啲,可以加啲烧肉汁,或者跟餐嘅香草牛油。🥤薏米水/竹蔗茅根🥤两种饮品都系店主自己煲,真材实料。😍薏米水清热、解渴、利水消肿。竹蔗茅根清热解毒。两样都唔会太甜,饮落清清地,几舒服。😊

餐厅有两层,地下主打石烧,上层主打网烧,选择丰富。
石烧肉嘅种类多,而且提供唔同份量比客人拣。
套餐包罗宋汤,石烧肉,饭,沙律。

🍲罗宋汤🍲

🥩封门柳牛扒🥩