2020-12-25 44 浏览
老爸最近系旺角食到间牛肉面好好食,于是带我去食,因lunch时间,所以等左阵先有位,佢铺头外面系卖下台湾野饮,零食,入边就系铺头堂食。佢牛肉面有红烧,有麻辣,有番茄,我爸叫左番茄,我就叫麻辣,跟餐系有杯野饮跟,可以叫珍珠奶茶,lemon 红茶,lemon清新茶,我就贪得意叫左杯lemon 清新茶,lemon唔靓,所以好苦。讲返换牛肉面,我试左少少个番茄牛肉面个汤,一般,唔觉好重番茄味,反而我个麻辣味,唔错,辣辣地,几好味,佢牛肉好多,有大概4块左右,每块都好厚,味就冇咩,唔会话麻辣牛肉面就谂任牛肉都系个只味,其实冇。有好林,唔会咬唔开,以牛肉量既cp值黎讲,系ok
麻辣牛肉面
番茄牛肉面