2024-06-07
今晚与同事们在阿闲泰渡过了一个愉快的晚上。这个位于尖沙咀K11中的泰式餐厅真的让人眼前一亮,餐牌上的选择多而精心制作,真的十分吸引人✨。🌸首先啲「又话啦菠萝鸡肉炒糙米饭」已经令我目不转睛,真素满满一碟!嘅菠萝同鸡肉,真系好开胃阿💦。饭超足份量,米粒爽口,菠萝甜香,再配上鸡肉嘅软滑肉质,一试难忘❤️。🌸「慢煮牛肋肉红咖喱意大利面」,真素系香喷喷又可口!牛肋肉轻轻一咬就溶喺口中,而且红咖喱更加令味道醇厚富有层次,夹埋意大利面,实在系美味之极💕。🌸「椰汁芒果黑糯米饭」更加令我无法自拔。芒果鲜甜,椰汁香滑,配上有弹性嘅糯米饭,真的就系冇得再赞嘅组合。登登💚。🌸试完餐点又点少得喝杯饮品,所以我就选咗个「泰式鸳鸯冰」。咖啡同茶味组合得好好,再加上冰块,一啖一啖真嘅够清甜解渴!😍阿闲泰环境舒适,装修精美得嚟好有气派。
阿闲泰环境舒适,装修精美得嚟好有气派。