2012-08-20 1503 浏览
系友人既推荐下黎左呢度学整蛋糕,佢啲班都好满下好彩仲有一班栗子蛋糕既班,可能栗子蛋糕唔系个个识欣赏吧 要有心理准备整体上堂既速度都系偏快,唔识做会俾阿SIR话,如果完全唔识可能会跟得有啲吃力,同埋都要几快手快脚但整体上阿SIR系真系教得很唔错既, 好似话阿SIR系出身自酒店出黎个成品都好靓,好似出去买既咁 不禁概叹严师出高徒,哈哈蛋糕既最上面有3个泡芺,有面系冇馅既,微甜另有3粒新鲜芒果同一粒士多啤梨朱古力装饰有上面尖既2支同朱古力既围边上面有好丰富既栗子蓉 除左系蛋糕边有忌廉之外,海绵蛋糕同忌廉系梅花间竹隔住既 忌廉入面有云呢拿籽整体感觉系真系好滑好香相信系因为收得呢个价钱用既都系靓料,另加左好少既RUM酒,令蛋糕食落更香海绵蛋糕甜度适中好庆幸佢用既唔系廉价既栗子蓉,因为哥种栗子蓉虽然个样差唔多,但食落一啲都唔好食呢个栗子蛋糕真系好食,甚至可以同 Chez Shibata 比较虽然讲紧$360都一个唔系太便宜既价钱,但食完呢个蛋糕都系有觉得值回票价既阿SIR,我下次仲会黎架消费: $360
系友人既推荐下黎左呢度学整蛋糕,佢啲班都好满下

好彩仲有一班栗子蛋糕既班,可能栗子蛋糕唔系个个识欣赏吧

要有心理准备整体上堂既速度都系偏快,唔识做会俾阿SIR话,

如果完全唔识可能会跟得有啲吃力,同埋都要几快手快脚

出黎个成品都好靓,好似出去买既咁

不禁概叹严师出高徒,哈哈

蛋糕既最上面有3个泡芺,有面系冇馅既,微甜

另有3粒新鲜芒果同一粒士多啤梨

朱古力装饰有上面尖既2支同朱古力既围边

上面有好丰富既栗子蓉

除左系蛋糕边有忌廉之外,海绵蛋糕同忌廉系梅花间竹隔住既

忌廉入面有云呢拿籽

整体感觉系真系好滑好香

相信系因为收得呢个价钱用既都系靓料,

另加左好少既RUM酒,令蛋糕食落更香

海绵蛋糕甜度适中

阿SIR,我下次仲会黎架

消费: $360

2012-08-18
外卖自取
$360 (其他)
  • 栗子蛋糕