2016-03-02 470 浏览
好快就三月,一众同事话三月一号应该要食个开心lunch,所以就千里迢迢黎到大坑食bb ramen!店面好有日本小店风,入到店入面店员都系用日文欢迎你,真系会有种错觉好似去左日本咁。店入面有啲细,午餐时段咁多人有机会要撘枱一齐食。不过抵赞系店员真系好有礼貌,唔知系咪跟番日本人呢哈哈。 其实已经唔系第一次食Bb ramen,上次店员推荐限定嘅蒜拉面系超 好 食。今日限定转左做虾拉面(唔知其实真名系咩lol),我就叫左虾拉面。佢都有得拣面软硬,有无葱啊,辣定唔辣啊果d。 一摆低佢会先叫你试下个汤先,啊 完全系我喜欢嘅味道,好香同浓浓嘅虾味,朋友话似虾膏。试一试个汤已经忍唔住饮左好多好多啖。之后再捞埋个辣,香得黎带有少少辣,正啊。好多人都怕食软身得济嘅拉面,我都一样怕,所以拣左硬拉面,食落有啲咬口。成碗最好食真系果两块索左啲汤嘅叉烧!唔太肥唔太瘦,食落虽然无夸张到溶喺口入面,但个口感真系好正啊!份量我就觉得啱啱好,女仔可能ok,男仔就有机会唔够喉。不过我觉得可以食完个好好味拉面,下午再食个下午茶就perfect

2016-03-01
  • 限定虾拉面