2018-03-28 765 浏览
本人都几钟意食一风堂, 钟意佢装修环境好, 坐得舒服, 服务态度好.  三点后啤酒又买一送一, 一班朋友聚一聚, 俩口子黎浪漫一下都好OK~今次黎到铜锣湾分店, 去试下佢地PROMOTE紧既泰式拉面先.坐低叫左呢杯想试好耐既黑加轮子乳酸梳打, 有D惊喜呀, 入面支雪条会慢慢溶化, 当然系比较甜, 但味道其实好好饮.  仲叫左青瓜前菜~当然要叫重头戏冬荫功豚骨拉面.  放上枱面已经闻到冬荫功既香味, 试一试浓底, 好香有两只大虾, 汤底好浓, 打散左佢既酱汁系咁既浓度;  辣味已完全盖过冬阴功味, 我想讲系非常辣, 唔食得辣既, 真系唔好试, 又或者将佢既酱油放开, 唔好捞埋一齐.  整体我觉得呢个配搭有少少夹硬黎, 冬荫功唔应该一味靠辣, 只可以话一试无妨.

2018-03-23
  • 黑加轮子乳酸梳打