2024-10-24
见IG好多人介绍呢间隐世Cafe,讲到佢嘅cheese cake超好食,今日特登经过西环过嚟试吓!其实之前已经嚟过两次,都冇开门,开头以为系佢系好有性格,原来逢星期一系唔开门,大家记住啦!唔系就好似我咁食闭门羹!间舖头有两层,分别系地下同楼上一楼!上边好多位,但系冇乜冷气,如果天气热,会食到成身大汗!反而楼下就几好,但系座位唔多!不过我好建议坐楼下,因为可以睇到店员手冲咖啡的表现!一场嚟到,梗系叫个cheese cake啦!本来谂住叫原味,但系今日想食啲特别啲,所以就叫咗 Earl Grey Burnt Cheesecake。另外,我同朋友都分别嗌咗杯cold black coffee 和 Flat white! 佢啲手冲咖啡可以嗌唔同嘅咖啡豆,你可以问店员因应你嘅喜好选择适合你嘅咖啡豆,之后就冲杯咖啡俾你饮!本身对Earl Grey Burnt Cheesecake已经好有期望,最后真系冇失望,非常好食,软硬适中!除咗食到芝士的香味之外,Earl Grey 的味道亦都好出!加埋个底嘅饼皮,真系好正!最难得嘅系,两杯咖啡都好好饮!而且睇住店员手冲咖啡,真的很治愈!