2021-05-14
真系扫兴,谂住嚟请朋友食饭,当系多谢佢以前对我的照顾照顾,所以拣一间比较好的酒店食个下午茶,谂住呢间咁贵,实冇死喇,点知中伏!第一,成间酒店冇人推门,我唔系话自己残废,所以以为推门,不过一间五星级酒店,我未见过系冇人推门,所以比较之下,呢间就比较差啦第二,环境,如果坐到窗边位,可以观望香港景色,确实系唔错,如果坐唔到窗边位都唔使觉得可惜,可以远眺窗景。另外,其实佢哋厕所都有大玻璃望到出面景色,几搞笑。第三,餐厅员工服务,三个字,不合格。举手完全睇唔到我,三个人一齐举手都睇唔到我哋,既然睇唔到我哋,就不如安排我哋坐中间嘅位置啦,又要安排我哋坐侧边,坐得太侧又睇我哋唔到。平常的五星级酒店,基本上只要抬高头,有一个眼神,就会有人行过嚟招呼。第四,食物,叫咗一个二人下午茶,三个饮品,一个三文治🥪。三层下午茶质素好一般,蛋糕质素太差,好cheap,就连连锁面包店嘅西饼质素比佢哋更好!下午茶嘅重点,就系蛋糕细,不过希望系精致好吃,呢间就净系做到细,做唔到好食,真心觉得电锁西饼店$4.5嘅蛋糕仲好食😓😓😓三文治,用料求其,成个三文治系冻嘅,咁都得?啲薯条又系冻嘅,林啤啤,如果冇厨房,可唔可以去隔离麦
三文治,用料求其,成个三文治系冻嘅,咁都得?啲薯条又系冻嘅,林啤啤,如果冇厨房,可唔可以去隔离麦xx买过嚟?交下功课都好啦!
唯独最正常系饮品