2019-09-24
依家火锅店开到周街都系,想打边炉真系行到边度都有得食但又唔系间间都掂架啵...有时都会中下伏...今日我又同个老友约埋打边炉,今晚想试下小店,拣拣下就拣左上品火锅餐厅环境有少少中国风,空间感足够,唔洗逼住咁坐,几好上品火锅系单点式既,价钱中等,食物内容丰富,好多野食拣除左火锅料之外,刺身同小食好似都几受欢迎,见到隔离枱叫左个刺身拼盘同几款小食坐低研究左一阵,终于决定到食咩好我地叫左一份上品牛肉拼盘、麻辣汤底、龙虾刺身、鳝片、炸鱼皮、水饺皇等等...小食就叫左脆皮牛腩同脆皮芝士虾丸食物质素几高~超出我预期特别系牛肉拼盘,每个部位都好好食,亦都带有唔同既质感麻辣汤底都好惹味,唔会辣到食唔到个种龙虾刺身都好新鲜爽甜,正!而其他火锅料都同样好出色,基本上无中过伏小食都好唔错~脆皮牛腩唔会令肉质变un,仲系咁鲜嫩易入口,脆卜卜既牛腩真系好少有得食~几新奇脆皮芝士虾丸就简直正中我下怀,本人系超级钟意食芝士虾丸同煎炸野,呢个小菜简直系为我而设咁虾丸入面既芝士非常浓郁,同虾丸好夹,加上香脆外层,我真系揾唔到有咩位系有得输正到我想order多一碟自私食添呀!!!
但又唔系间间都掂架啵...有时都会中下伏...
餐厅环境有少少中国风,空间感足够,唔洗逼住咁坐,几好
上品火锅系单点式既,价钱中等,食物内容丰富,好多野食拣
坐低研究左一阵,终于决定到食咩好
小食就叫左脆皮牛腩同脆皮芝士虾丸
食物质素几高~超出我预期
特别系牛肉拼盘,每个部位都好好食,亦都带有唔同既质感
麻辣汤底都好惹味,唔会辣到食唔到个种
龙虾刺身都好新鲜爽甜,正!
而其他火锅料都同样好出色,基本上无中过伏
正到我想order多一碟自私食添呀!!!