2024-11-07
相信大家都知道将军澳海旁有一间Donki,但系又知唔知对面马路其实都有一个商场,入面都有好几间唔同类型嘅餐厅😽。今日就嚟到呢个商场嘅呢一间日式料理,门面整得好精致,入边面积好大,有好多位置,仲分为室内同室外两个空间,因为见到呢排天气凉凉哋,于是就拣咗出边嚟坐,不过对出依家做紧工程,景观就麻麻,但系离远都见到个海😹。日本帆文贝海胆盛盒 $238相信你一个系我最近食过最足料嘅刺身丼,分别有三款刺身:海胆、帆立贝同三文鱼子。每一样都非常新鲜,海胆最忌就系食到腥味,但系佢呢只海胆完全冇呢个问题,而且仲好鲜甜。而佢嘅帆立贝都好新鲜,份量仲要超多,足足有八块。🐠贺天四色烧牛肉盛合定食 $328配时令三点刺身、日式前菜、和风沙律、鱼饭、面豉汁、甜品佢呢个定食普通一个女仔一定食唔晒,佢有齐四款肉,前菜,汤,沙律同刺身。佢嘅肉肉质好嫩滑,而且店员仲好贴心咁样介绍咗食嘅次序,等我哋嘅味蕾可以试到佢唔同嘅肉质。而去嘅刺身一啲都唔失色,有甜虾、油甘鱼同三文鱼。🐂🐃🐄软壳蟹卷四本 $88卷方面佢用料都好大方,软壳蟹好香,而且中间仲有好多配料,令到成个卷物嘅口感非常十足。🩵鹿儿岛黑豚猪锅物 $168天气开始冻冻地
日本帆文贝海胆盛盒 $238
贺天四色烧牛肉盛合定食 $328
配时令三点刺身、日式前菜、和风沙律、鱼饭、面豉汁、甜品
软壳蟹卷四本 $88
鹿儿岛黑豚猪锅物 $168
天气开始冻冻地都想食返啲热嘢,于是就叫咗佢呢个锅物,入面有粉丝、野菜、同好多黑豚肉。汤底唔会太咸,味道啱啱好,作为暖胃嘅锅物呢个配搭非常之好。🐖
牛舌 $58
佢原来逢某啲日子会有串烧买一送一优惠,今日我哋叫咗牛舌,佢嘅肉质非常爽口,唔会好韧,加埋少少盐烧嘅味道,感觉非常好。🐮