2023-05-31 27 浏览
我见有3日连假,唔想日日都系市区活动,所以同朋友一起出走,去到大埔林村,呢间✨隐世休闲西餐厅💓有咗屯马线真系好方便,好快就入到大埔🤗一落车,就已经觉得好relax,可以稍微放低都市人嘅少少压力。见到餐厅门口,有条小桥,桥下养咗好多条,又肥又大嘅锦鲤,觉得好疗愈,见佢哋好悠闲咁游嚟游去,令我望咗好耐😆净系喺餐厅嘅庭院外面,都逗留咗一阵,个环境好悠闲,再配合今日咁好嘅天气就更加舒服🤩我同朋友分别order 咗,法式焗田螺(1打) $128 作为头盘,每一粒田螺都好味,口感好软,再配埋大大份薯蓉,食唔停😋然后选了一份午餐set:前菜拣咗意式杂菜沙律,主菜拣香烧猪肋骨 $198,厨师好细心,上碟之前已经帮我哋切好晒啲猪肋骨,食起上嚟就更方便。每条猪肋骨都好多肉,个酱汁又调得好好味,食到大家舔舔脷👅餐饮,我叫咗即磨咖啡,好钟意佢哋嘅咖啡豆,比较nutty 另外跟Chan种order咗个朱古力心太软配雪糕 +$48,个朱古力好厚身好Rich 我地仲另外叫咗同份香煎三文鱼配香草芥末忌廉汁 $298,三文鱼煎得好好味,外边果皮系好趣,入边的肉就系好soft😍可以配埋个芥末忌廉汁一齐食最后就选了焗火焰雪

然后选了一份午餐set:
餐饮,我叫咗即磨咖啡,好钟意佢哋嘅咖啡豆,比较nutty

最后就选了焗火焰雪山 $128/ small,好开心有得食之余,仲可以睇表演😍雪山其实系蛋白,喺面头系淋咗Rum酒同朱古力酱,入面再有一层海绵蛋糕,加2球大大嘅雪糕同杂果🍦😋

• 法式焗田螺
  • 香煎三文鱼配香草芥末忌廉汁