2023-03-02 20 浏览
系尖沙咀劲多名店嘅广东道,原来有啲大厦入面都有好多餐厅,今日见到有个名好特别叫川粤🤣一上到去,全层都系佢嘅!不过唔算好大,坐到最多20人喇!!我哋一去到就话我哋唔太食得辣,佢地就话ok,仲帮我哋安排咗食微辣添👍🏼我哋都食到唔会食到好辛苦🤣但绝对系接受到嘅辣!!首先有前菜😚藤椒鱼皮 $48鱼皮好脆口!好弹牙!薄薄一片但好正呙!!凉拌木耳 $28木耳份量非常多!不过相对辣小小,个麻辣好出,但同样好爽口!口水鸡 $48用比鸡髀肉,又有啲青瓜伴碟好好食😋啲鸡肉好嫩滑,而且鸡皮又脆脆地!干锅 系逐个逐个𩠌计嘅!而且仲要用个火炉上嘅,唔怕食耐咗之后冻咗,啲辣油停咗系度!今晚我哋有椰菜花,猪青肉,肥牛,鸡软骨,莲藕!!好重口味,虽然见到好多辣椒,但一啲都唔会辣!!鸡软骨超得!令个干锅多咗个口感,脆脆地咁!而肥牛就吸唒啲味,好正🤩最后饮咗杯豆浆😋舒服唒唔怕辣啦🤣👍🏼

首先有前菜😚
藤椒鱼皮 $48
鱼皮好脆口!好弹牙!薄薄一片但好正呙!!

凉拌木耳 $28
木耳份量非常多!不过相对辣小小,个麻辣好出,但同样好爽口!

口水鸡 $48

干锅