2021-02-25
相信好多人对蛋治都有种情意结,而本人最钟意嘅就系咸牛蛋治😋,但原来而家嘅蛋治已经演变到好多唔同嘅花款,今次要介绍嘅系位于元朗嘅蛋治,佢嘅蛋治最特别之处系在于佢嘅蛋系完全覆盖住块面包😳佢嘅蛋治花款多多,经过一轮1516后,最后都系嗌咗都几多人推荐嘅蟹膏蛋治😀 呢份蛋治比起出面嘅简直系巨人级size,面头铺满咗蟹籽同饭素,个炒蛋炒得好靓仔,望上去已经知好滑溜,影相打卡一流🤪 切开入面系薄薄嘅面包,包住蟹籽、蟹柳同蟹膏,馅料好足,而蟹膏味亦都好浓郁🤤 呢个蛋治食上去同平时嘅完全唔同,完全颠覆咗我对蛋治嘅认知🤣见佢仲有卖好多种唔同味嘅奶茶,偏向饮清新少少口味嘅我就嗌咗呢款桂花乌龙奶茶,仲要少甜添,饮上去有少少桂花味,但可能嗌咗少甜,略嫌茶味唔够浓🤔 再加上呢个价钱,只得细细枝,性价比有少少低🙈 但我觉得可以再俾多次机会佢,如果下次再试会嗌返正常甜度🤣总括而言,️呢间特色小店以呢款巨型蛋治做生招牌,非常推介比平时钟意食蛋治或者钟意周围试新野嘅你👍🏻 不得不佩服老板嘅创意,完全无谂过蛋治可以蛋系出面,包喺入面😆 再加上佢系黄店,下次入元朗绝对会再去帮衬🤓