2023-07-05
平时好少会专登去到屯门揾野食不过有朋友介绍去一间比较隐世既日式餐厅 🤔的确都花左些小时间先会留意到佢地位置 🤣入到去既时候店员都好友善带去坐bar枱位置又可以望到师傅即场整寿司🍣同时又可以欣赏个水族箱🥹 觉得自己好似去左海洋🌊馆咁靓 🫶🏻 环境又干净整理 🫰🏻🌟串烧系列1️⃣ 豚肉韮菜卷 🍢 💰$38第一次食到呢种咁扎实既感觉 外层烧到焦香同脆口但唔会觉得干柴 👍🏻韮菜系非常足料到扎实 😂2️⃣ 日本青椒仔 🫑 💰$32颜色好鲜亮🟢以为佢系辣椒仔原来唔系 🤣适合送酒小食3️⃣ 鸡胸软骨串 🐔 💰$32🌟褔冈冻荞麦面 💰$88咁热既天气果然食到凉爽既食物系好快乐既事🎉呢个冷面令人食完好透心凉❄️将鸡蛋🥚同冷面🍜捞好一齐食感觉变得更有鲜甜味 🥹🌟牛油果三文鱼沙律 💰$90三文鱼同牛油果果然永远系绝配 ☝🏻配三文鱼籽既咸香又令到呢个沙律会系鲜甜弓食完带出refresh既感觉 🤩🌟黑松露鳗鱼卷 $138系原条鳗鱼整好再切至厚到平均 面头装饰带有些小黑松露觉得食落令人有种烧香过既味道 🤣🤣🌟精选火炙寿司拼盘9件 🍱 💰$268基本上都系师傅发办、令人好期待会系d咩每件都有烧过香气十足 👃🏻💨令到每件寿司🍣本身
不过有朋友介绍去一间比较隐世既日式餐厅 🤔
系原条鳗鱼整好再切至厚到平均
面头装饰带有些小黑松露
觉得食落令人有种烧香过既味道 🤣🤣
🌟精选火炙寿司拼盘9件 🍱 💰$268
基本上都系师傅发办、令人好期待会系d咩
每件都有烧过香气十足 👃🏻💨
啤啤推介指数:🐻🐻🐻🐻/5粒
鮨亭 (屯门)
📍地址:屯门青善街22号康景花园地下3-4号舖
☎️ 电话: 243001111
#香港美食 #新界美食 #屯门美食 #啤啤游食团 #美食推介 #屯门美食推介 #假日好去处 #相机食先 #港人推介美食 #平民游 #日式 #打卡美食 #日式餐厅
#稳世餐厅 #japanese #omaksehk
#foodie #hkfoodie #hkig #dinner #hkstyle #Japanstyle #eatinhk #thaistyle
#bearbeareat
#bearbeareat屯门