2022-10-12 28 浏览
黄金海岸附近多咗好多新楼盘,好彩今日行咗个圈,呢度都仲系咁chill咁relax。商场行咗一阵,入咗呢间秋香,估计老板同我一样系周星驰fans😂首先点咗杯黑啤,唔系罐装嚟,系机出嘅,口感绵密啲,味道亦无平时咁苦。渍物有三种,分别系萝卜、牛蒡、茄子,第一次食渍茄子觉得好新奇,口感比较软,牛蒡同萝卜就爽口。我几喜欢呢度啲渍物,唔会太酸,易入口。刺身三点盛好新鲜,而且唔孤寒,片片都好厚肉。三种味道都鲜甜,油甘鱼明显比其他餐厅靓。炸物有蚝、鸡、虾。虾我本来唔想食个外皮,后尾太香脆结果食晒🤣虾肉都爽口唔霉,几好。烧物有五种,鸡翼烧得几香,牛肉同平时全熟唔同,大概七成熟左右,口感软得多。白鳝煲仔饭要+$40,但系店舖招牌菜,加钱就加钱啦!鳝好厚好肥,靓过我自己街市买😂饭捞咗蛋黄,比较湿润香滑,仲有劲多饭焦,口感丰富。甜品是卷蛋和泡芙,划下一个完美的句号。

甜品是卷蛋和泡芙,划下一个完美的句号。

• 盐烧白鳝煲仔饭