2023-03-17
2023年3月6日 星期一今日难得唔洗返工,一于到石门处理换回乡证,费事迟啲有机会返内地又要安排时间办理等待换证期间,喺京瑞商场行下,咁啱见到呢一间店舖卖紧千层蛋糕,完全系我嘅最爱餐厅虽然唔太起眼,不过店舖面前嘅冻柜放满左唔同款式嘅千层蛋糕,用透明胶盒装住,离远已经见到蛋糕有超过20层餐牌写住唔同款式嘅口味,比较特别嘅芋泥、伯爵茶同斑兰味,仲有开心果味添,不过好可惜当日开心果味卖晒,所以最后要咗四款唔同味道嘅蛋糕返去同屋企人分享,价钱每一件$40都唔使,千层蛋糕黎讲都唔算太贵望到店铺嘅另一边,同样地放左餐牌,原来仲提供预订成个蛋糕嘅服务,图片中嘅蛋糕都好精美,可惜需要早两日预订,如果唔系买一个返去食都好返到屋企已经急不及待拆开蛋糕嚟食,首先呢一个系斑兰口味,每一层都有忌廉同斑兰酱,有好重斑兰味,而且忌廉唔算太甜,食完都唔觉得好腻之后有呢一个Oreo口味,每一啖都食到Oreo饼碎,落足料,蛋糕够晒大件冇谂到呢个芋泥口味最惊喜,因为芋泥同忌廉好夹,食完都唔觉得好饱肚,每一啖都食到满满既芋泥,食完觉得好幸福最后仲有呢一个Nutella,朱古力味好浓郁,一切开仲有朱古力流出嚟添,十分邪恶,喜爱
最后仲有呢一个Nutella,朱古力味好浓郁,一切开仲有朱古力流出嚟添,十分邪恶,喜爱朱古力人士就啱晒
好彩几件蛋糕系同屋企人share嚟食,如果唔系一定食唔晒!!