2021-11-13
好味指数😋😋😋回头指数 ⭐️⭐️⭐️开心指数🤗🤗🤗🤗朋友拣咗呢间隐藏于尖沙咀精品酒店嘅顶楼餐厅,地点上系一般方便,响正红磡、尖东同尖沙咀港铁站嘅中间位,亦都唔系好多巴士到!餐厅比较细,唔系好多台,不过胜在空间都阔落,台与台之间唔逼,亦都远距少少咁见到维港景!依家嘅menu 系「秋日蘑菇」,系一个五道菜嘅晚餐,$398一位,网上订位有75折!🍴餐包配番茄酱有两款包,一款系薄切法包,另一款系多谷物包,每人有一碟店自家制嘅番茄酱,我觉得佢嘅番茄酱好好味,咸咸酸酸咁,好开胃,明知会食到好饱,都忍唔住食咗一个包 + 两块法包😂🍴香煎带子及大啡菇配青豆烟肉蓉(前菜)一个菇样咁出场,带子略嫌煎得唔够香,烟肉粒有少少硬唔够脆!🍴忌廉蘑菇汤好滑,香浓蘑菇味,几好!🍴香煎蟹饼配黑松露蛋黄酱(中盘)呢个有惊喜,蟹饼煎得好香脆,入面一丝丝蟹肉,用料足,呢个比得上某扒房嘅招牌蟹饼,好味!🍴红酒荟羊膝配松露薯蓉及本菇羊膝好大只,煮到好容易离骨,肉质好软好淋,好味!另外都试咗少少朋友嘅主菜…🍴慢煮油封鸭腿配甘笋蓉,鸡油菌菇及杏鲍菇呢个油封鸭腿嘅味唔算太咸,几好食!🍴香煎鲈鱼柳配黑松露白豆蓉及本菇嚡!好嚡!😞🍴美国西冷牛扒
回头指数 ⭐️⭐️⭐️
开心指数🤗🤗🤗🤗
🍴餐包配番茄酱
餐包配番茄酱
🍴香煎带子及大啡菇配青豆烟肉蓉(前菜)
一个菇样咁出场,带子略嫌煎得唔够香,烟肉粒有少少硬唔够脆!
香煎带子及大啡菇配青豆烟肉蓉
🍴忌廉蘑菇汤
好滑,香浓蘑菇味,几好!
忌廉蘑菇汤
🍴香煎蟹饼配黑松露蛋黄酱(中盘)
香煎蟹饼配黑松露蛋黄酱
🍴红酒荟羊膝配松露薯蓉及本菇
羊膝好大只,煮到好容易离骨,肉质好软好淋,好味!
红酒荟羊膝配松露薯蓉及本菇
另外都试咗少少朋友嘅主菜…
🍴慢煮油封鸭腿配甘笋蓉,鸡油菌菇及杏鲍菇
呢个油封鸭腿嘅味唔算太咸,几好食!
🍴香煎鲈鱼柳配黑松露白豆蓉及本菇
嚡!好嚡!😞
🍴美国西冷牛扒配西兰花薯蓉、红菜头片、烤薯及蘑菇红酒汁(+$78)
正常发挥,唔太突出!唔系太值加呢$78!
🍴杂莓雪葩配朱古力布朗尼
甜品都系菇样嘅卖相,杂莓雪葩酸酸甜甜好好味,因为主菜以肉为主,呢个刚刚好可以解腻,朱古力布朗尼唔算太甜!
杂莓雪葩配朱古力布朗尼
呢度仲有一个天台小酒吧,可以上去饮嘢或者食甜品,依家嘅天气,坐上天台望住夜景倾偈都几舒服!
呢度嘅service 都几唔错,职员有礼貌,做到根据客人选择嘅食物上菜,唔会响上菜时问系边个叫咗!亦都做到同时上菜,因为有一个朋友迟到,我哋冇等佢就开始食头盘同餐汤,佢哋到咗中盘就已经跟返进度,呢个系赞位!
整体上service 好好,食物方面我拣啱咗主菜都觉得几唔错,有D朋友嘅主菜就一般,质素未算得上非常好,但对得住个价钱,过咗一个开心嘅晚上!