2023-09-28
餐厅嘅环境好安静好舒服,好有情调😚 而且系食完一道菜,先会再上另一道,跟番客人用餐嘅速度,慢慢享受美食!而且餐厅嘅Set Dinner都好经济,只系每人$328🥰💪🏻 前菜:特选生蚝生蚝系即叫即开,所以仲系好新鲜!而且食落去海水嘅咸鲜味突出,亦保留到生蚝嘅鲜味🤤 生蚝都好大只,够肥美!💪🏻 前菜:哈蜜瓜火腿配有机菜哈蜜瓜好淋,亦都好甜,中和番巴马火腿嘅咸香味,食完唔觉得腻!火腿配上哈蜜瓜嘅咸甜味都开胃,好夹😋 沙律菜都新鲜,食落爽脆!💪🏻 前菜:鸡泡鱼干鸡泡鱼干微热,所以有阵烧鱼香味😋 鱼干用烧汁去烧,甜甜地,用黎掂蛋黄酱好食!💪🏻 餐汤:椰菜花海鲜汤、松露蘑菇汤椰菜花汤好creamy,好浓椰菜花味,亦都将椰菜花blend得好融,唔会有渣。松露汤口感丰富,有蘑菇粒口感, 菇香味突出,都好creamy!😚💪🏻 主菜:精选牛扒配特色海盐餐厅特别准备咗3款唔同嘅海盐去配牛扒,包括系冰岛蓝莓盐、夏威夷火山盐同日本花盐(洛神花)。而牛扒嘅牛味浓郁🤤 牛扒肥瘦均匀,肉质淋但烟靭,食落有口感!当牛扒沾唔同海盐,都有唔同口感同味道!配夏威夷火山盐会有d chunky口感,而配日本花盐会有阵酸酸味,好
💪🏻 前菜:特选生蚝
💪🏻 前菜:哈蜜瓜火腿配有机菜
💪🏻 前菜:鸡泡鱼干
💪🏻 餐汤:椰菜花海鲜汤、松露蘑菇汤
💪🏻 主菜:精选牛扒配特色海盐
餐厅特别准备咗3款唔同嘅海盐去配牛扒,包括系冰岛蓝莓盐、夏威夷火山盐同日本花盐(洛神花)。而牛扒嘅牛味浓郁🤤 牛扒肥瘦均匀,肉质淋但烟靭,食落有口感!当牛扒沾唔同海盐,都有唔同口感同味道!配夏威夷火山盐会有d chunky口感,而配日本花盐会有阵酸酸味,好特别😋
💪🏻 主菜:卡邦尼意粉 ($138)
卡邦尼意粉煮得好creamy,酱汁够干身,所以意粉劲挂汁!而且卡邦尼都有好香浓蛋香味,碟边都舖满有蛋黄😋
💪🏻 甜品:杂果百香果果冻
百香果果冻食落好fresh,亦有好香百香果味,水果都好新鲜!
味道:9.5/10
性价比:7/10