2024-06-03 111 浏览
有朋友介绍荃湾有间隐世omakase , 今日同朋友庆祝生日, 特意book 黎试吓我地今次book 左omakase $680/位前菜: 鸡泡鱼干&枝豆鸡泡鱼干好惹味, 配上蛋黄酱, 甜甜咸咸, 十分开胃萤光鱿鱼口感爽脆, 鲜甜烧物拼盘烧带子好大一只, 餐厅用左牛油蒜茸烧, 带子烧得半生熟, 好感更加新嫩, 配上鱼子, 令口感更加丰富烧墨鱼嘴好弹牙,唔错烧鸡翼&鸡皮: 鸡皮烧得香烧, 唔会太过油腻, 鸡肉乃能保留肉汁刺身拼盘刺身包括缟虾,平贝,象拔蚌,池鱼王,拖罗,赤贝, 每一款刺身都十分鲜甜,当中拖罗既质素好高,好香鱼油味, 一放入口, 鱼油大爆发😋寿司拼盘白虾配竹炭盐,赤身吞拿鱼配淡雪盐,烧拖罗,带子餐厅每款寿司都好讲究, 配上唔同配料同盐, 当中烧拖罗最出名, 鱼味香浓花少蟹汤乌冬蟹肉既份量好蟹, 好足料, 汤底鲜甜甜品为雪糕, 绿色既开心果味好香浓, 正!我同朋友食完都一致觉得会返黎再食, 餐厅食物质素高, 服务好, 价钱亦唔贵
我地今次book 左omakase $680/位

前菜: 鸡泡鱼干&枝豆
鸡泡鱼干好惹味, 配上蛋黄酱, 甜甜咸咸, 十分开胃

萤光鱿鱼
口感爽脆, 鲜甜

烧物拼盘

烧墨鱼嘴好弹牙,唔错

刺身拼盘

寿司拼盘
白虾配竹炭盐,赤身吞拿鱼配淡雪盐,烧拖罗,带子

花少蟹汤乌冬
蟹肉既份量好蟹, 好足料, 汤底鲜甜

甜品为雪糕, 绿色既开心果味好香浓, 正!