2025-01-15
今日收工好攰🥹🥹想食个串烧饮杯啤酒放松吓🍢同朋友黎到太子嘅呢间居酒屋一试,环境唔错,几有日本风味🇯🇵好有深夜食堂既感觉😚呢间居酒屋嘅串烧质素真系唔错😍😍食材好新鲜,调味都啱啱好🙌🏻🙌🏻最特别既系有创意嘅配搭,例如苹果猪肉卷,真系第一次试咋!🍢苹果猪肉卷、波子提猪肉卷呢两款猪肉卷都几有创意🤪🤪苹果猪肉卷嘅苹果带嚟一阵清甜,中和咗猪肉嘅油腻感👍个人觉得波子提猪肉卷就比较香浓🤩但两者各有特色❤️🍢牛舌心牛舌嘅口感爽脆得嚟肉味都好浓郁☺️对于钟意食牛舌嘅朋友嚟讲绝对系必试👍🍢美国牛小排呢间嘅牛肉肉质好软嫩,而且油花分布均匀😌师傅烧得啱啱好👍👍肉汁好丰富😚🍢免治鸡肉棒配日本初生蛋呢个组合好特别🤩🤩免治鸡肉嘅口感弹牙,配上日本初生蛋嘅浓郁蛋黄,令到味道层次更加丰富☺️☺️🍢盐烧鸡肉串、汁烧鸡肉葱串简单嘅盐烧凸显咗鸡肉嘅鲜甜,亦保留咗鸡肉嘅原味🤤🤤汁烧鸡肉葱串嘅酱汁味道好浓郁😚配上葱嘅清香,味道非常惹味👍👍🍢芝麻鸡翼鸡翼外层嘅炸得好香脆,而且鸡肉嫩滑,味道香浓🤩🍢黑毛豚肉五花腩五花腩嘅肥瘦比例适中,师傅烤得外脆内嫩😚食落肥而不腻😝🍢白鳝白鳝肉质好鲜嫩,而且口感爽滑,更加带有少少嘅海水咸味🤪🤪🍢烤青椒青椒烤得
🍢苹果猪肉卷、波子提猪肉卷
🍢牛舌心
🍢美国牛小排
🍢免治鸡肉棒配日本初生蛋
🍢盐烧鸡肉串、汁烧鸡肉葱串
🍢芝麻鸡翼
鸡翼外层嘅炸得好香脆,而且鸡肉嫩滑,味道香浓🤩
🍢黑毛豚肉五花腩
五花腩嘅肥瘦比例适中,师傅烤得外脆内嫩😚食落肥而不腻😝
🍢白鳝
白鳝肉质好鲜嫩,而且口感爽滑,更加带有少少嘅海水咸味🤪🤪
🍢烤青椒
青椒烤得软绵香甜,带有少少嘅焦香☺️令人停唔到口🤪
🍢串烧茄子
茄子烤得好软身,吸收咗盐嘅味道,完全食到茄子嘅鲜甜😚😚