2024-02-19 89 浏览
欢塘有间隐世高质法国餐厅。食物睇得出好有心机,好精致,系高级味觉享受😜🦪French Slow Cooked Hiroshima Oysters慢煮蚝配搭有心思,用萝卜带出蚝嘅鲜味,蚝嘅鲜味又渗落去萝卜到,味道平衡得好好❤️🦀Crab Salad on Pastry Tart好似一个满布蟹肉嘅小蛋糕,懒惰唔想挖蟹肉嘅我哋食得好开心🤣不只精致可爱,混合沙律酱多滋味,外皮薄脆,做前菜劲醒胃🥳🧅French Onion Soup经典法式汤!芝士味超香,配上软绵绵嘅面包,实在太精致🤪🦞Lobster Bisque颜色红亮,香味浓郁,含肉质鲜美嘅龙虾肉,口感绝佳😊🥩Aged Sirloin Steak肉身厚度恰好,表面香入面嫩,肉味浓。西冷好有弹性,牛魔皇一定要叫!配菜薯仔劲有心思,配以沙律酱及洋葱焗,睇到餐厅对每个细节都好有要求,大赞!🐤Yellow Spring Chicken烧春鸡充满光泽,鲜嫩多汁,大大只皮脆肉嫩,食到嘴角上扬😏🍨Tartufo Limoncello成为本年度我最喜爱嘅甜品!Tartufo指松露,呢个系外形似松露嘅柠檬酒味雪糕。雪糕清香幼滑,洒上一层薄脆 meringue碎

🦀Crab Salad on Pastry Tart
Crab Salad on Pastry Tart

🧅French Onion Soup
经典法式汤!芝士味超香,配上软绵绵嘅面包,实在太精致🤪
French Onion Soup

🦞Lobster Bisque
颜色红亮,香味浓郁,含肉质鲜美嘅龙虾肉,口感绝佳😊
Lobster Bisque

🥩Aged Sirloin Steak
Aged Sirloin Steak

🐤Yellow Spring Chicken
烧春鸡充满光泽,鲜嫩多汁,大大只皮脆肉嫩,食到嘴角上扬😏
Yellow Spring Chicken

🍨Tartufo Limoncello
成为本年度我最喜爱嘅甜品!Tartufo指松露,呢个系外形似松露嘅柠檬酒味雪糕。雪糕清香幼滑,洒上一层薄脆 meringue碎,轻快软绵口感交融🌸呜,又想食多杯🤭
Tartufo Limoncello

🍰Dessert of the Day
榛子味蛋糕层次丰富,唔会太甜,软滑浓郁,榛子朱古力perfect match,感受到厨师心思设计,系完美收尾嘅甜品选择。
Dessert of the Day

🍹Flamingo | Le Monde Rainbow
两杯饮品打卡一流!颜色鲜艳丰富,味道易入口,甜中带微微酒香🤩
✅cocktail Mocktail 餐厅仲做紧buy 1 get 1 free 优惠, 好抵

Le Monde Rainbow, Flamingo
2024-02-18