2024-05-24 1406 浏览
星期日基本动作都系同老婆游车河, 最近只手扭亲所以都系比老婆揸车.今次老婆 带我去咗呢一间好特别嘅隐世cafe真系估唔到我老婆可以揾得到一间咁特别嘅Cafe. _呢间餐厅位置喺缆车站旁边。 喺附近仲有车位泊, 有啲表位喺 缆车 天桥底。 我相信google可以揾到正确嘅车位位置同埋入口。门口隐蔽, 一行入去条路仔有几级楼梯, 入去嘅时间望正繁华嘅中环境。 呢间餐厅正确地址其实系一间 唐楼嘅地下。 感觉好有 英式唐楼feel..我两公婆叫咗两杯 茶, 蜜糖苹果茶 蜜糖玫瑰花茶 同埋一件榛子蛋糕share添。啲茶唔错㗎唔会用茶包求其搞畀你, 一打开你见到一粒粒干嘅玫瑰花。 食物方面都上可以, 基本上嚟呢度系欣赏环境. 开下眼界.室内装修非常橘子仲见到有部 玩 具缆车 车 喺个巴位上高行嚟行去非常 配合环境。钟意坐室外嘅可以, 去室外坐下 咁就可以直接见到架 坚嘅 缆车 上上落落。 感觉好过瘾。呢间cafe我觉得基本上可以摆喺 旅游杂志道吸引多啲外国游客过嚟一面饮咖啡 一面欣赏独有嘅电车 以及中环景。今次我会 尝 试upload video, 希望upload成功啦.点解要upload vi
_

点解要upload video?
因为一定要用video先睇得到真真正正嘅 环境呢度嘅环境冇得顶呀, 可以一路饮 咖啡或者茶, 一路欣赏独有嘅缆车 车景。