餐厅: 珍珠皇宮印度餐廳
资讯:

2024-06-19 2439 浏览
自从食过印度菜就心心念念好想再食,去开尖沙咀梗去重庆回味下🤘🏻餐厅唔太明显亦都唔算难揾,行上一层系最角落,估唔到有唔少本地人帮衬😳🍴▸ 𝐃𝐚𝐡𝐢 𝐏𝐨𝐨𝐫𝐢 乳酪脆米球 $𝟕𝟖诚意推荐 一定要试😍脆米球系印度街头美食之一 可咸可甜外层系脆口炸米饼内馅系液体状乳酪+ 鹰嘴豆层次感好明显 先脆后咬似饮乳酪一样味酸微甜最底仲有少少咖喱香▸ 𝐏𝐚𝐥𝐚𝐤 𝐏𝐚𝐧𝐞𝐞𝐫 芝士菠菜 $𝟗𝟖同我想像中嘅唔同 质感似酱汁芝士系一粒粒正方形 近乎腐乳状就咁食个酱会偏咸 加埋粒芝士食就Perfect🤌🏻配薄饼食会停唔到 配饭反而无咁夹▸ 𝐋𝐚𝐜𝐡𝐡𝐚 𝐏𝐚𝐫𝐚𝐧𝐭𝐡 千层牛油松饼$𝟑𝟓最简单的口味 酥脆唔太干同油腻🫓我地都觉得个饼配芝士菠菜夹过配咖喱▸ 𝐋𝐚𝐦𝐛 𝐌𝐚𝐬𝐚𝐥𝐚 玛萨拉咖喱羊肉$𝟏𝟏𝟖总觉得食印度菜唔可以唔食羊为配合朋友只叫了小辣( ・᷄ὢ・᷅ )味浓郁不太咸 细味下有少少蕃茄酸羊肉份量唔少都几大旧脂肪少肉质结实易咬朋友唔太接受到膻味但我觉得几香▸ 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐦𝐞𝐝 𝐑𝐢𝐜𝐞 印度白饭 $𝟑𝟓最后特意叫个饭 因为咖喱捞饭比点薄饼好食🍚长身米 口感食落似炒饭🍹 ▸ 𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡 𝐋𝐢𝐦𝐞 𝐒
🍴
𝐋𝐚𝐜𝐡𝐡𝐚 𝐏𝐚𝐫𝐚𝐧𝐭𝐡 千层牛油松饼
▸ 𝐋𝐚𝐦𝐛 𝐌𝐚𝐬𝐚𝐥𝐚 玛萨拉咖喱羊肉$𝟏𝟏𝟖
总觉得食印度菜唔可以唔食羊
𝐋𝐚𝐦𝐛 𝐌𝐚𝐬𝐚𝐥𝐚 玛萨拉咖喱羊肉
为配合朋友只叫了小辣( ・᷄ὢ・᷅ )
味浓郁不太咸 细味下有少少蕃茄酸
羊肉份量唔少都几大旧
脂肪少肉质结实易咬
朋友唔太接受到膻味但我觉得几香
▸ 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐦𝐞𝐝 𝐑𝐢𝐜𝐞 印度白饭 $𝟑𝟓
🍹
▸ 𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡 𝐋𝐢𝐦𝐞 𝐒𝐨𝐝𝐚 $𝟒𝟐
一定要赞呢杯梳打!容我讲句系我现时为止饮过最正嘅Lime Soda
青柠味好~浓 好~重
饮到底冰都溶埋 个味都无变淡👍🏻