2023-04-06 2090 浏览
前几天同朋友去屯门行街食饭,朋友推介屯门贝尔特酒店的Pentalounge, 由西铁行过去只需要几分钟就到,好方便!餐厅环境设计好young ,行工业风,坐得舒服,有梳化位,最啱倾偈食饭,佢果然冇介绍错,卖相精致好味,价钱唔贵,经openrice book 枱仲有8折!我地叫左3个set lunch share, 包左餐汤主菜餐饮甜品1)餐汤喺西兰花忌廉汤落咗好多西兰花🥦,超足料,仲打得好细滑2 ) 主菜我叫左泰式香煎牛扒青木瓜沙律牛扒肉质鲜嫩,牛扒同个青木瓜沙律超match,酸酸辣辣好开胃,健康好味又唔肥腻3)朋友主菜叫咗炭烧纽西兰牛柳配半边牛油烤龙虾🦞牛柳煎得刚刚好五成,肉质香嫩多汁,龙虾鲜甜弹牙,连配菜都有细心烹调,芦笋香甜爽口🫰🏻4)另外一个朋友叫做西班牙海鲜饭西班牙海鲜饭真系用蕃红花煮出嚟👍🏻,唔系出边餐厅咁落黄姜粉,佢哋落足料有好多海鲜,我食到有鱼柳大虾青口🤤真系坚好食!5)甜品我地都系一样叫咗西多士佢嘅西多士特别之处系一啲都唔油腻,同平时喺茶餐厅食嘅传统西多士好唔同,佢哋唔有之余仲好酥脆可口!整体来说,我地都非常满意,一定会encore!

1)餐汤喺西兰花忌廉汤
落咗好多西兰花🥦,超足料,仲打得好细滑

2 ) 主菜我叫左泰式香煎牛扒青木瓜沙律

3)朋友主菜叫咗炭烧纽西兰牛柳配半边牛油烤龙虾🦞
4)另外一个朋友叫做西班牙海鲜饭

5)甜品我地都系一样叫咗西多士

整体来说,我地都非常满意,一定会encore!

西兰花忌廉汤
泰式香煎牛扒青木瓜沙律