2011-07-09 12 浏览
放左学同Charis去信和买野,最后买左三张厉旭相,不过张相唔系for我自己收藏,系送比人架xd Charis话佢喺一个餐厅食过好好味嘅豆腐雪糕窝夫,同埋我lunch都唔系食左好多野,所以就黎左呢间食下午茶喇.呢间餐厅有两层,环境都几好.但系野食价钱都唔平架,仲要加一服务费!不过又唔系成日食,咪试下啰:出面嘅pancake好多个皮都冇咩味,入面有好多cream.而呢到嘅pancake卖相就好好,同埋比出面好好多!先讲pancake皮,pancake皮比出面薄,而且厚度差唔多,有少少淡香.香蕉落得好足,大约占成个pancake一半咁制,cream又唔会比出面落得好多,又加左d杏仁片落去,好好味!只系朱古力酱可以就加多d.同埋成个甜品份量都好多,我食一件pancake已经觉得好饱!Charis叫左豆腐雪糕窝夫,我叫左香蕉朱古力pancake.我地两个一齐share黎食,佢d窝夫真系唔错,下次再黎我实叫窝夫xd

香蕉朱古力pancake

2011-07-07