2019-12-06 929 浏览
嚟到呢啲半户外餐厅好庆幸今日天气好好~有少少风之余,仲有蓝天白云🌤我哋叫咗两个午市嘅套餐,会各包一个前菜同嘢饮~所以就分别叫咗凉三小伴同埋猫耳朵 两个都清清地好开胃😛呢个卤肉饭啲料好多! 食得晒啲饭都仲净好多卤肉🤧而台湾肠佢嘅脂肪比较多,感觉好似食紧腊肠咁~我哋叫阳春面而唔叫刀削面系觉得佢可以给多啲汁同埋有幼身啲~佢好似煲汤咁款,有两大碌萝卜😆Close up佢嘅牛肉😛炆到好淋呢~跟餐加$10可以有盐酥鸡~我真系好钟意食!! 出面好少可以点千岛酱但系好夹好好食分别有溏心蛋、口水鸡同埋卤豆腐~ 佢个溏心蛋系真系好好食😚 而口水鸡佢个调得好好! 不过就比较多骨,所以食嘅时候要小心啲~睇吓系咪煮得啱啱好呢!呢个奶盖见唔见到佢占咗成杯野嘅三分之一!!我一食佢啲奶盖系超thick同埋咸咸地系会上瘾🤣🤣饮完呢杯野我放弃咗我嘅体重...仲有冇影到近镜嘅系冬瓜柠檬!我想讲佢饮落去劲似焦糖爆谷嘅味道,我觉得超好饮🤣🤣🤣好新奇嘅感觉呀~

和风猫耳朵
传统手工卤肉饭 伴台式烤肠及溏心蛋
红烧牛肉阳春面

Close up佢嘅牛肉😛炆到好淋呢~

口水鸡三小拼盘

睇吓系咪煮得啱啱好呢!
奶盖四季春

呢个奶盖见唔见到佢占咗成杯野嘅三分之一!!
盐酥鸡
和风猫耳朵