2022-01-11
书店cafe或者漫画cafe就听得多,呢间cafe居然crossover Salon咁特别!餐饮与美发集于一身嘅Cafe Salon近年都大行其道,以满足不同客人嘅需求🤭 客人可以一边理发一边饮咖啡叹美食,真系最啱哂忙碌嘅都市人,既悭时间,又可以放松一吓💆🏻♀️ 其实就咁睇门面我以为系普通cafe,坐入去亦都无发型屋阵味㗎!👀 装潢简约型格,以黑色作主调⚫️ 座位唔算多,有几张枱同bar枱可以坐。再行入啲已经系salon啦~ ❤️ 烟熏烧烤手撕猪肉意大利软包 $98面包非常松软,啲手撕猪肉馅多到满泻,猪肉调味惹味浓郁,中间仲夹咗菠萝唔会斋食肉咁dry,好多汁!🍍❤️ 寿喜烧牛肉意粉 $118本来想食佢个carbonara㗎,点知卖哂😢 寿喜烧+意粉配搭都几新颖好日式fusion嘅感觉,喺意粉上有粒橙色嘅蛋黄,再加牛肉片同木鱼碎。意粉系阔条面,食落都几弹牙。寿喜烧汁甜甜哋出奇地夹!捞匀个蛋,更加creamy😜❤️ 烟肉配脆糖香蕉窝夫 $88呢个个窝夫系比较脆身嘅窝夫,有两层🧇 脆糖香蕉即系焦糖香蕉,表面金黄带有焦糖嘅脆度,配埋烟肉食好match,咸咸甜甜咁。加咗糖浆令油腻感减轻不少,好邪恶呀😈❤️
其实就咁睇门面我以为系普通cafe,坐入去亦都无发型屋阵味㗎!👀 装潢简约型格,以黑色作主调⚫️ 座位唔算多,有几张枱同bar枱可以坐。 再行入啲已经系salon啦~
❤️ 烟熏烧烤手撕猪肉意大利软包 $98 面包非常松软,啲手撕猪肉馅多到满泻,猪肉调味惹味浓郁,中间仲夹咗菠萝唔会斋食肉咁dry,好多汁!🍍
❤️ 寿喜烧牛肉意粉 $118 本来想食佢个carbonara㗎,点知卖哂😢 寿喜烧+意粉配搭都几新颖好日式fusion嘅感觉,喺意粉上有粒橙色嘅蛋黄,再加牛肉片同木鱼碎。 意粉系阔条面,食落都几弹牙。寿喜烧汁甜甜哋出奇地夹!捞匀个蛋,更加creamy😜
❤️ 烟肉配脆糖香蕉窝夫 $88 呢个个窝夫系比较脆身嘅窝夫,有两层🧇 脆糖香蕉即系焦糖香蕉,表面金黄带有焦糖嘅脆度,配埋烟肉食好match,咸咸甜甜咁。加咗糖浆令油腻感减轻不少,好邪恶呀😈
❤️ 秘鲁75%牛奶朱古力 $45 如果唔钟意太甜嘅朱古力呢个满足到你啦!本来以为味道会偏苦,但因为奶嘅比例较多,反而无想像中咁苦㖞😛 朱古力味都浓㗎!
❤️ 咖啡二重奏 $60 见到有Combo拣又点可以唔试㖞,可以一次过试奶啡同黑咖啡! 当日有两款咖啡豆俾我拣:PNG & BRAZIL ☕️ 我就拣咗BRAZIL,偏nutty啲!两杯分别系Espresso 同Piccolo Latte,先饮Espresso,感受其浓醇风味,带酸甜!Piccolo Latte入口细滑,奶嘅比例多酸味降低。
餐厅推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
本来我系抱住新鲜感而入嚟🤣 无谂到个食物同咖啡质素都几有诚意㖞,佢哋都几重视食物嘅质素,系用心去经营👏🏻
补返Menu先👇🏻