2021-07-18 756 浏览
今日约左朋友去旺角行街,见行到攰攰地揾个地方坐下,食返少少野。朋友谂起呢间wingman...佢一直都想黎试下,今日终于有机会啦。呢间餐厅位于旺角新城,地点好方便。餐厅有鸡翼可以食,可以任食,亦可以散叫,或叫散餐。仲有burger食。所以种类都几多元化。而且任食鸡翼放题都几吸引,有好多唔同口味,因应返自己拣返个餐,就有几多种唔同鸡翼可以比你任食啦。相当正。同朋友黎食返个下午茶。我地最后决定点了一份咯咯拼盘,入面包了18只鸡翼,可以自选3种口味,而且仲可加一个配菜,即系薯条、啡菇等等。我地拣左好耐先拣到要边款口味,因为有成十几廿款,太多口味,又有分干、湿口感。呢个拼盘卖相好吸引,一共有十八只鸡翼。款款都唔错,味道仲好香。餐厅有提供手套、湿纸巾。所以可以放心用手进餐。首先讲一下呢款巴马臣芝士蒜蓉味,蒜蓉味好香,而芝士粉就一入口即融,好好味。鸡翼外皮较为香脆,中间都几juicy...不错。第二款介绍的是日本蜂蜜芥末味,呢个为湿身鸡翼,所以吃起来更为多汁,外皮挂满了蜜糖,好甜好惹味,中间都系啖啖肉,好juicy...我同朋友都几钟意呢款,因为味道较甜,蜜糖鸡翼是经典款,大家都一定会喜欢,而且口

呢间餐厅位于旺角新城,地点好方便。

咯咯拼盘

餐厅有提供手套、湿纸巾。所以可以放心用手进餐。
巴马臣芝士蒜蓉味

日本蜂蜜芥末

第二款介绍的是日本蜂蜜芥末味,呢个为湿身鸡翼,所以吃起来更为多汁,外皮挂满了蜜糖,好甜好惹味,中间都系啖啖肉,好juicy...我同朋友都几钟意呢款,因为味道较甜,蜜糖鸡翼是经典款,大家都一定会喜欢,而且口感较湿,可以加强战斗力。
蒙古烧烤味

最后介绍的一款是蒙古烧烤味,呢个好似食晒蒙古串烧的味道似的,好浓好香既香草味,味道都几吸引的。呢个鸡翼皮最脆身,好惹味,脆卜卜。
每款鸡翼都好独特好好味。好想试晒咁多款。所以食鸡翼放题真系唔错,咩款都食到。下次要一试。
烤蒜茏蒿大啡菇

烤蒜大啡菇,有两只,大啡菇上铺满了脆蒜,吃起来好香好惹味。而且一切下,好juicy好香好多汁,啡菇既juicy配埋脆卜卜蒜,口感好得意好好味。
今日呢个下午茶好正,又过到口瘾,又食到鸡翼
呢间餐厅真系岩晒鸡翼控🥳

仲有好多打卡位架🤭