2020-11-03
就脚系朋友office附近揾嘢食,行行下又肚饿决定试下呢间打边炉~入面楼底高所以个空间感都不错,加上卡位都有间板,又坐得几舒服。打边炉始终有得自己调味碟系最正!店员帮我地推介咗个鲜椰青鸡锅$288入面有足成只鸡,好彩冇叫太多𩠌!店员先落啲酒,然后就点火,即席表演大火炒鸡,睇到我哋俩个哗哗声然后放椰子汁落去再即刻加埋鸡、猪骨、干贝肴出嚟嘅鱼汤 最有惊喜系个鸡汤!个汤啱啱煮出嚟第一轮系最甜,明显地饮到个鱼汤同个椰青味,忍唔住饮咗好几碗!之后再加汤咗汤都好饮,少咗个椰青嘅味道,但又因为煮过其他肉所以有种肉味出咗嚟而且啲鸡肉都好嫩好够食,煮耐咗都唔会好快老👍🏻羊片 $188羊片带有脂肪,都几香!鸭血 $78油麦菜$48厚切莴荀片 $58手打虾滑 $98好彩都冇叫太多嘢,两个女仔啱啱好食得晒!加上平日嘅原故,晚市都唔系太full,店员安排咗我地坐卡位,坐得舒服,食完都冇赶我地走,下次再带埋屋企人嚟再试!😛
打边炉始终有得自己调味碟系最正!
店员帮我地推介咗个鲜椰青鸡锅$288
入面有足成只鸡,好彩冇叫太多𩠌!
然后放椰子汁落去
再即刻加埋鸡、猪骨、干贝肴出嚟嘅鱼汤
而且啲鸡肉都好嫩好够食,煮耐咗都唔会好快老👍🏻
羊片 $188
羊片带有脂肪,都几香!
鸭血 $78
油麦菜$48
厚切莴荀片 $58
手打虾滑 $98
好彩都冇叫太多嘢,两个女仔啱啱好食得晒!