2019-07-17
好姊妹又要聚一聚,难得今晚咁齐人,小朋友同老公都一齐嚟,啱啱好够坐一围,朋友J就决定要食大家聚会咁耐都冇食过嘅中菜!呢间东海会喺尖沙咀北京道1号,初初谂住食中菜系冇咩特别嘅,不过上到去地方嘅几宽敞,唔会好迫,仲有落地玻璃窗边景,唔会好似平时啲酒楼坐得咁辛苦,非常舒服。除咗环境,食物亦令我喜出望外,我哋叫咗烧鹅王,放上枱传来阵阵香味,烧鹅皮香肉汁多,围枱转左一圈已经食晒一碟,又系必试佳品!呢度嘅椒盐鲍鱼亦都非常惹味, 不过食海鲜我自己就钟意清蒸多啲,保留原汁原味呀嘛!值得一赞嘅系佢唔只好食,卖相亦都好靓,净系摆盆已经吸引到人!!咁大班人梗系要叫返个龙虾伊面!龙虾大大嚿好多肉, 老公最钟意食!伊面唔会太淋,加埋啲汁味道刚好👍🏻👍🏻仲有一个砂锅海鲜豆腐煲,有带子,虾等等,落足晒料!用砂锅煮加埋啲配菜又香又惹味其他菜式好似京都骨,蟹肉扒菜苗,杂菌上汤浸菜等等都好味,不过就唔够上面嘅出色啦⋯⋯估唔到呢度环境食物服务质素都有返咁上下,下次要试吓黎饮茶先得!