餐厅: 小黑糖 (宏生大廈)
资讯:

2024-06-12 168 浏览
果日我饮咗好多好饮嘅嘢!首先试咗一杯小黑糖珍珠厚奶,浓郁甜甜嘅奶味配埋软Q嘅珍珠,真系超级好味!珍珠嘅大小刚好,入口即化,暖暖地溶化喺舌尖。奶茶本身亦唔会太浓太腻,好好平衡。我个friend就试咗一杯紫薯于你,佢话少甜配上细细粒嘅紫薯块,口感非常丰富。紫薯嘅香味同奶味融合得好好,饮落好滑顺,我都偷偷地啜咗几啖。认真唔错。最后我哋share左杯白桃乌龙,因为我好钟意饮这种清新爽口嘅饮品。乌龙茶嘅香气充满整杯,加埋白桃嘅果香,简直就系夏日午后嘅完美组合。茶叶入口微微苦涩,刚刚好,令整体感觉都好平衡。虽然饮咗好多饮料,不过都完全唔会觉得太腻或太甜。每一款都好好味,配搭得也好到位。我好钟意呢度嘅饮品,难得又唔伏又好味既,下次一定要再嚟呢度饮多啲!

仲有杯白桃乌龙
小黑糖珍珠厚奶